© 2017 by Wijnen Coaching & Consultancy

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black

Loopbaancoaching en Reïntegratie (2e spoor)

Inzicht in de drijfveren, talenten en competenties van medewerker(s) is o.a. van belang voor meer betrokkenheid en daarmee het behalen van de organisatie- en teamresultaten. Inzicht in talenten en drijfveren voorkomt uiteindelijk (onnodig) verzuim of erger een bore-  of burn out.​ Het maakt inzichtelijk en bewust of iemand nog wel op de juiste plek zit binnen de organisatie. 

De twintig jaar managementervaring van Wijnen Coaching & Consultancy en daarmee het coachen van vele medewerkers, ook tijdens verandertrajecten, draagt bij aan een persoonlijk en resultaatgericht loopbaancoaching- / reïntegratietraject. Daarnaast is Henriette Wijnen lid van NOLOC en volgens de NOBCO opgeleid en StiR geregistreerd, een garantie voor kwaliteit en vertrouwen.

 

Uitgangspunt bij de loopbaancoaching en/of re-ïntegratie is de (gecertificeerde) TMA methode: Talenten Motivatie Analyse.

 

Klik hier voor meer informatie over de TMA methode.

Is er na het kennismakingsgesprek een basis om aan de coachings/ reïntegratie-vraag te voldoen?  Dan stellen wij een plan van aanpak op met daarin duidelijk geformuleerd: de coachingsvraag, periode coaching/reïntegratie, doelen en de te behalen resultaten.

 

Heeft u een coachings/ reïntegratie-vraag voor een van uw medewerkers en/of (locatie)managers?

Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen!