© 2017 by Wijnen Coaching & Consultancy

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black

Julia's Slangenkuil: het komt overal voor.

November 15, 2016

Woensdag 16 november 2016 was het zover! Tijdens een druk bezochte boekpresentatie werd mijn boek officieel gelanceerd door uitgeverij Gopher: Julia's Slangenkuil, een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management.

 

Voor iedereen die zich in een soortgelijke situatie bevindt of heeft bevonden zal het boek herkenning geven en hopelijk een inspiratie zijn om uiteindelijk weer in je kracht te komen en een plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Ik sta voor ruim 1 miljoen werknemers die nu dagelijks de mentale en fysieke gevolgen ondervinden van pesten en intimidatie op de werkvloer. 

 

Maar eigenlijk nog belangrijker: dat mijn boek een wake-up call wordt voor managers en/of bestuurders over hoe je niet met personeel om gaat bij organisatieveranderingen. Dat als je niet integer denkt en handelt, niet open & transparant communiceert en geen authentiek leiderschap vertoont of hebt binnen de organisatie de gevolgen desastreus zijn. De angstcultuur die daardoor ontstaat is een doodsteek voor de organisatie. Niemand vertrouwt elkaar meer en het is logischerwijs van invloed op de sfeer en kwaliteit van de dienstverlening. En dan heb ik het niet alleen over de kosten van 5 miljard euro voor werkgerelateerd verzuim dat de BV Nederland jaarlijks kost (onderzoek TNO, stresspreventionatwork 2014).

 

Volgens Harry Starren, voormalig directeur van de Baak Management Centrum, brengt een goede dialoog de ander tot grotere hoogte in plaats van hem steeds als een kip te kortwieken. Luisteren en dialoog horen bij elkaar: het gaat om verbinding maken, samenhang creëren en bouwen.

 

En dit het waar het in Julia ‘s Slangenkuil ook om gaat. Doordat er niet naar haar wordt geluisterd en er geen gelijkwaardige, respectvolle dialoog tussen haar en haar direct leidinggevenden plaatsvond heeft die verbinding niet plaatsgevonden en kon zij, maar ook de organisatie niet, bouwen aan een constructieve samenwerking met alle gevolgen van dien.

 

Ik hoop van harte dat bij het lezen van het boek een manager, directeur, bestuurder

denkt: 'Shit, dat ben ik of dat is onze organisatie......ik realiseer mij nu de gevolgen van giftig management en ik ga daar wat aan doen!'

 

Julia's Slangenkuil is (online) te koop bij iedere lokale boekhandel of via de uitgever: www.gopher.nl

 

 

 

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Please reload

Uitgelichte berichten

Dag van Integriteit: “Het evenwicht tussen oprechtheid en het juiste doen”.

April 13, 2017

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief