© 2017 by Wijnen Coaching & Consultancy

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black

Van uit balans weer ín balans!

October 28, 2016

 

Vier jaar geleden had ik niet gedacht dit blog te schrijven. Eind 2011 werd ik "ineens" zonder enige aanleiding en feitelijke onderbouwing van mijn leidinggevende functie gehaald. Na deze ‘donderslag bij heldere hemel’ volgden vreselijke, moeilijke jaren van leugens, intimidatie, machtsmisbuik, pesterijen, het niet gehoord worden, ziek en depressief worden, verdriet en onmacht.

Dat ik door deze gebeurtenis zó uit balans ben geraakt heeft onder andere te maken met mijn enorme rechtvaardigheids- en verantwoordelijkheidsgevoel en dat ik normaal gesproken positief en open  het leven sta. Dat ik het totaal niet heb zien aankomen en de gewetenloze manier waarop de organisatie met mij is omgegaan waren ook belangrijke factoren. Elke keer verwachtte ik een goed gesprek of een oprechte actie dat naar een oplossing of duidelijkheid leidde. Maar ik werd daarin steeds genegeerd of teleurgesteld waardoor ik steeds verder in de slangenkuil afgleed.

 

Inmiddels heb ik deze zwarte periode helemaal achter mij gelaten met alle negatieve emoties die daar bij horen.

Om dat te kunnen doen moest ik letterlijk afstand nemen. Daarom ben ik voor een aantal weken afgereisd naar een klein dorpje in het Noorden van Bali waar ik in een weeshuis, ‘the middle of nowhere’ gelegen, vrijwilligerswerk heb gedaan. Ik heb mij daar ingezet voor de kinderen die dat hard nodig hadden. Ik heb daar Engelse les gegeven, activiteiten georganiseerd, spelletjes gedaan en zo meer. Zonder dat de kinderen het wisten waarom ik daar ècht was, gaven ze mij mijn eigenwaarde, zelfvertrouwen en creativiteit terug. Het was een bijzondere fijne en mooie ervaring die zeer helend voor mij was. Ik adviseer iedereen om eens in de zoveel tijd de ruimte te nemen om jouw balans op te maken.

Terug uit Bali kon ik mij weer op de toekomst richten en op de activiteiten van de start van mijn eigen bedrijf Wijnen Recruitment & Consultancy. En ook om met deze lerende ervaring bij te dragen aan de educatie van young professionals en aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en daarmee gezondere organisaties. 

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Please reload

Uitgelichte berichten

Dag van Integriteit: “Het evenwicht tussen oprechtheid en het juiste doen”.

April 13, 2017

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload