© 2017 by Wijnen Coaching & Consultancy

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black

Mediation alleen zinvol als beide partijen er oprecht 'uit' willen komen.

June 16, 2017

Deze week is het de week van de Mediation. Waarom schrijf ik hierover? Dat ga ik je hieronder vertellen. Voorop gesteld dat ik de mediator(s) beroepsgroep niet wil generaliseren en ik mij realiseer dat er zéker ook goede en professionele mediators werkzaam zijn. 'Mediation alleen zinvol als beide partijen er oprecht 'uit' willen komen' geef ik in de titel aan. Het is wellicht een open deur maar onderstaand voorbeeld geeft aan dat het helaas ook anders kan met alle gevolgen van dien.....

 

Wat er aan vooraf ging.....

Het is alweer even geleden dat ik voor het eerst met een mediator in aanraking kwam. De reden hiervoor was dat ik werd geconfronteerd met de uitkomsten van een 'onderzoek' van een organisatie- en adviesbureau. Zij hadden 'onderzoek' gedaan binnen de organisatie om te 'onderzoeken' of de gemeentelijke organisatie toekomstbestendig genoeg was. Er zou namelijk veel nieuwe wet- en regelgeving op ons afkomen.....Prima, dat er zo'n onderzoek wordt gedaan daar kunnen we allemaal ons voordeel mee doen toch? Van belang is wèl dat het onderzoek objectief en op basis van bijvoorbeeld een bepaalde (wetenschappelijke) methode wordt gedaan.

Helaas is dat niet gebeurd met als gevolg dat de negatieve conclusies en de daaraan gekoppelde aanbevelingen die werden gepresenteerd totaal niet door mij en mijn collega's werden herkend. Tsja... wat moet je dan? Je mond houden? Geen (kritische) vragen stellen? 

Nee, dat kon ik niet. Ik wilde weten hoe de uitkomsten tot stand waren gekomen, temeer omdat ik als verantwoordelijk leidinggevende helemaal niet bij het 'onderzoek' was betrokken. De antwoorden bleven uit en de kritische vragen werden door het bestuur en de afdelingsmanager niet op prijs gesteld. Uiteindelijk kwam ik daardoor terecht in een web van intimidatie en er begon een arbeidsconflict te ontstaan.....

 

Maar het was nog niet te laat! Om de situatie te de-escaleren werd door mijn juridisch adviseur mediation voorgesteld. In eerste instantie zag mijn hoogste baas dat niet zitten maar na 2 maanden erom heen te hebben gedraaid ging hij schoorvoetend toch akkoord.

Na een intake had ik gekozen voor Jeanette, een beëdigd mediator waar ik veel vertrouwen in had om duidelijkheid te krijgen van mijn werkgever en dat er voor beide een bevredigende oplossing zou komen.

Hoopvol ging ik naar de eerste afspraak met de hoogste baas van de gemeentelijke organisatie. Jeanette legde uit dat mediation een vorm is van conflictoplossing waarbij werkgever en werknemer onder begeleiding van een onafhankelijke mediator een arbeidsconflict gaan oplossen. Ik glimlachte naar haar en had goede moed. Maar het liep uit op een deceptie.....Er was een gespannen sfeer, er kwamen geen antwoorden, er waren alleen maar verwijten en valse beschuldigingen van de werkgever die opnieuw niet hard konden worden gemaakt. Jeanette had moeite om een sfeer van vertrouwen en veiligheid te creëren waardoor het gesprek erg stroef verliep en ik het ervoer als een martelgang. Op mijn hoede ging ik naar de tweede afspraak. Ook dat werd een zeer teleurstellende omdat het een herhaling was van de eerste sessie. Uiteindelijk heb ik de mediation beëindigd omdat het de situatie nog erger maakte dan deze oploste.

 

Wat zegt dit nu? Wat mij betreft is mediation alleen zinvol als beide partijen er oprecht 'uit' willen komen. Er oprechte effort wordt gestoken in het geven van antwoorden, verduidelijken van de situatie, oplossingen zoeken, etc. Dat betekent dat er een cruciale rol is weggelegd voor de mediator. Zolang deze een veilige en vertrouwde omgeving creëert, neutraal en doortastend is dan had wellicht mijn mediation succesvol(er) kunnen zijn en had het waarschijnlijk anders gelopen dan dat ik in mijn boek beschrijf.......

 

Lees mijn bizarre story in: Julia's Slangenkuil, een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management (Gopher 2016). 

Of kijk op www.wijnencoaching-consultancy.com

(Jeanette is een gefungeerde naam)

 

 

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Please reload

Uitgelichte berichten

Dag van Integriteit: “Het evenwicht tussen oprechtheid en het juiste doen”.

April 13, 2017

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags