© 2017 by Wijnen Coaching & Consultancy

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black

What happend in Ibiza stays in Ibiza

June 30, 2017

 

Precies een half jaar geleden startte ik een coachingstraject bij Floor Daver omdat ik sterk de behoefte had aan iemand die mij verder op weg kon helpen te werken aan het herstellen van mijn zelfvertrouwen en het verder ontwikkelen van mijn startende bedrijf.

Ik was een goede, succesvolle manager en ben door mijn, inmiddels ex- werkgever, geïntimideerd en weggepest en onverwachts en ongewild in een hele diepe, smerige slangenkuil terecht gekomen. Drie jaar lang vocht ik op alle denkbare manieren heel hard terug voor een eerlijke ,veilige werkplek en rechtvaardigheid. En tóch heb ik die strijd verloren, inclusief mijzelf. Ik werd er uiteindelijk zwaar depressief van en de positieve energie die ik normaal altijd had was helemaal uit mij weggestroomd.

 

Nu een half jaar later ben ik op Ibiza, een groen, zonnig eiland met magische krachten blijkt. Deze week is het einde van het coachingstraject om de laatste puntjes op de i te zetten. Ik heb veel geleerd. Ook dankzij de kracht van de groep. Ik zie deze week ook als een mooie beloning voor mijzelf van hard werken aan de 'weg terug'.

Dit afgelopen half jaar was een periode van het aankijken en erkennen wat mij is overkomen. Maar ook de focus aanbrengen van mijn bedrijf en waar ik ècht gelukkig van word.

Ik kan mij nog een gesprek herinneren met Floor toen ik haar vertelde dat ik een interessante klus kreeg aangeboden die ik aan de ene kant graag wilde doen maar mij aan de andere kant ook enorm aanvloog. De vraag van haar: 'Wil je het niet of kun je het niet?' was voor mij cruciaal om de zakelijke focus aan te brengen maar ook om te kiezen waar ik ècht gelukkig van word. Dat is professionals verder brengen en in hun kracht te zetten door inzicht in hun talenten & drijfveren en mijn eigen kennis & ervaring. En om managers en bestuurders bewust te maken, te inspireren voor gezondere en meer transparante organisaties voor hun medewerkers door workshops en lezingen te geven. 

 

Ik had veel verloren maar ik kan nu terugkijken en zeggen dat ik nog meer heb gewonnen. Ik heb een eigen bedrijf, een boek gepubliceerd, heb prachtige coachopdrachten, nieuwe, inspirerende mensen ontmoet zowel zakelijk als privé. En niet onbelangrijk: ik ben ook als mens gegroeid. Dit alles was anders nooit gebeurd. 

Ik heb geleerd om niet uit angst te denken maar vanuit liefde. Ik heb geleerd dat je de toekomst niet kan voorspellen en meer in het 'nu' moet leven. Dat je niet moet toegeven aan je innerlijke 'ego' die je van alles influistert. Dat terugkijken geen zin heeft, het belemmerde mijn herstel en zakelijke groei. Ik heb geleerd hetgeen dat is gebeurd bij de ander te laten want ik ga verder!

Maar daar moest ik eerst doorheen om dat te zien en te voelen. Ik was al heel goed en ver op weg, maar dat laatste restje van 20% van het afmaken van mijn helende en inspiratiereis knaagde nog aan mij. Dat heb ik hier op Ibiza aangepakt. Dat was niet makkelijk en deed pijn. Het verdriet, de boosheid, frustratie kwam weer naar boven. Door het opnieuw aan te kijken (erkennen) en door de pijn te gaan is dat nu een totale bevrijding en dat voelt erg goed en opgeruimd. Dat is de waardevolle opbrengst van magisch Ibiza!

 

De zon schijnt op mijn rug en er waait een warme mediterrane wind. De krekels en de vogels vergezellen mij aan ronde tafel op het terras van de villa. Ik haal even heel diep adem nu ik dit schrijf: ik laat de slangenkuil en de gevolgen daarvan nu volledig achter mij, ik ben er letterlijk klaar mee! Het was een belangrijke levensles en ik heb de negativiteit, het verdriet omgezet in positieve gedachten en daden. En ik weet zeker dat er prachtige projecten, opdrachten als managementcoach, lezingen, workshops, inspirerende samenwerkingen en mensen op mijn pad gaan komen! 

 

Droom je leven en leef je droom!

 

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Please reload

Uitgelichte berichten

Dag van Integriteit: “Het evenwicht tussen oprechtheid en het juiste doen”.

April 13, 2017

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags