top of page

Publicaties

Julia's Slangenkuil boekentrailer

00:00
Video afspelen
Julia's Slangenkuil

Julia's Slangenkuil

04:37
Video afspelen
Julia's Slangenkuil: Video Player

JULIA'S SLANGENKUIL

Op 16 november 2016 is het eerste boek van Henriëtte Wijnen onder de titel: ‘Julia’s Slangenkuil’ gepubliceerd door uitgeverij Gopher te Amsterdam.

Het is een waargebeurd verhaal dat de impact beschrijft van ‘giftig management’.


Op een druk bezochte boekpresentatie in het ‘Kantoor van Nu’ te Gouda werd  het eerste exemplaar uitgereikt aan mr. Ed van Meer.

Naast toespraken van de uitgever en de auteur hadden mr. Ed van Meer, van Van Meer Juridische zaken en advocatuur en Rob Fijlstra, management consultant, spreker en auteur van Fijlstra en Wullings uit Amstelveen en Eric Westra, organisatieadviseur, trainer en auteur bij Westra Advies uit Amsterdam indrukwekkende speeches.


Waarom dit boek geschreven?

Jaren werkte ik als leidinggevende in een gemeentelijke organisatie. Nooit had ik gedacht terecht te komen in een web van intimidatie en pesterijen. Maar het gebeurde en de gevolgen waren rampzalig, voor mij en mijn (werk)omgeving. Helaas is mijn verhaal herkenbaar voor veel mensen. Dagelijks ondervinden ruim 1 miljoen mensen de gevolgen van pesten en intimidatie op het werk. Onder andere voor hen heb ik dit boek geschreven. Maar ook voor managers, bestuurders en young professionals, in de hoop ze te inspireren tot het creëren van gezonde organisaties voor medewerkers. 

afbeelding julia's slangenkuil.jpg
Julia's Slangenkuil: Over

RECENSIES

e. van meer.jpg

“In een rechtstaat geldt een verbod van eigenrichting. Als je maatschappelijk echt in de knel komt moet je uiteindelijk de onafhankelijke rechter om een uitspraak vragen. Binnen die kaders moet je erop kunnen vertrouwen dat de rechter je dan de bescherming biedt die je nodig hebt. Lees hoe Julia in ‘haar kwestie’ letterlijk werd vermalen tussen een falende, niet-integere overheidsbureaucratie en een daarin totaal ongeïnteresseerde rechterlijke macht. En besef dan vervolgens dat het huiveringwekkende verhaal van Julia berust op waargebeurde feiten uit haar eigen leven. Lees namelijk ook hoe Julia door uiteindelijk op een fundamenteel niveau voor zichzelf te kiezen al het starre overheidsoptreden overwon en haar eigen koers weer vond. Een nieuwe koers waarop manipulerende ‘haantjes’ en ongeïnteresseerde rechters nooit meer enige invloed zullen krijgen.”

mr. A.J.M. (Ed) van Meer, advocaat arbeids- en ambtenarenrecht

r. fijlstra.jpg

"Er is veel geschreven over disfunctionele organisaties, meestal vanuit een outsiderperspectief. Dit is het pijnlijke relaas van een insider, die in de problemen kwam omdat ze te veel wilde en te eisend werd voor haar omgeving.   Tot in detail wordt beschreven hoe je bijna gek kunt worden van een aaneenschakeling van pijnlijke incidenten; een maalstroom waar je ingezogen wordt, maar niet makkelijk meer uitkomt.  De schrijfster spaart zichzelf hierbij bepaald niet. Het is verplicht leesvoer voor iedereen, die beter wil begrijpen hoe organisaties zich kunnen ontwikkelen tot verdrietmachines. Om voortaan beter en eerder te kunnen ingrijpen als er een arbeidsconflict dreigt."

Rob Fijlstra , spreker, auteur, consultant

Julia's Slangenkuil: Recensies
bottom of page