top of page
wijnen-coaching-consultancy-training-wor

LEZING - KEYNOTE

De lezing 'Van ongewenst gedrag naar vertrouwen op de werkvloer' is gebaseerd op mijn boek Julia's Slangenkuil, een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management (Gopher 2016) en is interessant voor profit, non-profit organisaties en events (business, HR, arbo, etc) 


Veel organisaties denken bij ongewenst gedrag: 'Bij ons komt dat niet voor...' Maar de cijfers geven een ander beeld. Intimidatie, pesten en machtsmisbruik op het werk komt helaas overal voor. Ruim een miljoen mensen hebben volgens TNO (2015) hier dagelijks in een bepaalde vorm mee te maken. Met alle gevolgen van dien...


De lezing is uniek omdat vanuit mijn eigen ervaring als leidinggevende de desastreuze gevolgen van pesten, intimidatie en machtsmisbruik voor mens en organisatie boven water komen. Verder komen aan de orde welke rollen er binnen organisaties zijn als het gaat om (on)gewenst gedrag op de werkvloer. En hoe de weg te nemen naar gewenst gedrag, de cirkel van vertrouwen en psychologische veiligheid op de werkvloer. 

Doorbreek het taboe en maak ongewenst gedrag bespreekbaar.

Neem contact met mij op om voor jouw organisatie en/of event de mogelijkheden te bespreken.

Lezingen: Diensten
Lezing
Nu bekijken
Lezingen: Video Player

REVIEWS LEZINGEN

Lezingen: Recensies

Wij kijken met genoegen terug op onze jaarlijkse Dag van de Veiligheid voor onze medewerkers, dit jaar verspreid over twee online events. We zijn blij met de bijdrage die Henriette Wijnen (van ongewenst gedrag naar vertrouwen op de werkvloer) als een van de sprekers verzorgde.  Vanuit de collega’s hebben we positieve reacties terug mogen ontvangen op de bijdrage’.

- Ilja van Beekum - projectleider AMIF Veiligheid en weerbaarheid COA, 2021

Complimenten en grote waardering voor jouw verhaal. Het heel goede vind ik dat jij een combinatie maakt tussen de belangrijke momenten en punten over wat jou is overkomen en daarnaast hoe het anders kan en dus een perspectief. Het is niet zomaar een lijstje wat anders kan of moet. 
Jij hebt de innerlijke kracht om betekenis te hebben voor anderen.

- Bram Abels, Management Consultant

Henriëtte heeft de moed om haar levenslessen om te zetten in actie en te delen met iedereen die hier open voor staat. Hierbij vertelt ze ook wat je kunt doen om escalatie te voorkomen en zet ze je aan het denken over je eigen rol en invloed binnen de systeemwereld. Haar ervaringen heeft ze geschreven vanuit haar hart en kritisch laten toetsen door een organisatiepsycholoog en jurist. Met als doel om via haar verhaal zowel managers als medewerkers te prikkelen tot nadenken over hun gemeenschappelijk opgave om samen te werken aan een prettige en veilige werkomgeving.

- Mariette Pasman, Senior strateeg RIVM responsorganisatie Milieu Ongevallen Dienst

Henriëtte heeft tijdens onze bijeenkomsten 'Preventief optreden bij psychosociale arbeidsbelasting' haar eigen, zeer persoonlijke verhaal verteld.  Zij kan een verdrietig persoonlijk verhaal omtoveren tot een zakelijk issue waar wij met elkaar echt wat aan moeten doen. Juist de mix van het persoonlijke en het zakelijke maakt het verhaal, haar lezing, haar oproep rond. Ik zal Henriette zeker aanraden als gastspreker.

- Els van Leeuwen, eigenaar School tegen Schelden

De lezing van Henriëtte roept altijd weer verwondering op bij haar publiek. Ik heb de lezing nu een aantal keren bijgewoond en verbaas mij nog steeds over de schade die ontstaat bij ongewenst gedrag op de werkvloer. Een absolute aanrader als je wilt weten wat ongewenst gedrag nu eigenlijk is en wat het veroorzaakt bij mensen.

- Michiel Hordijk, Mediator

bottom of page