© 2017 by Wijnen Coaching & Consultancy

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black
Lezing: 'De weg naar gewenst en integer gedrag op de werkvloer'
Ontluisterend, reflecterend en inspirerend

De lezing 'De weg naar gewenst en integer gedrag op de werkvloer' is bestemd voor profit, non-profit organisaties en events (business, HR, arbo, etc)  

Intimidatie, pesten en machtsmisbruik op het werk komt helaas overal voor....ruim een half miljoen mensen hebben volgens TNO (2015) hier dagelijks mee te maken.  

 

Het is een unieke lezing omdat vanuit de eigen ervaring als leidinggevende 

de desastreuze gevolgen van intimidatie en machtsmisbruik voor mens en

organisatie boven water komen.​ Het wordt ook duidelijk welke rollen er binnen

organisaties zijn als het om pesten, intimidatie en machtsmisbruik gaat.

Natuurlijk komt aanbod wat een organisatie kan doen om de weg aan te

leggen naar gewenst gedrag op de werkvloer. Ook wordt ongewenst gedrag

binnen organisaties in perspectief geplaatst door o.a. feiten, cijfers en

bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek. 

Intimidatie, pesten, machtsmisbruik, 'giftig management', zorgen voor een verziekte werksfeer, extra ziekteverzuim en een verhoogde kans op burn-out, depressies, angststoornissen en daardoor verminderde productiviteit en werkplezier. 1 op de 6 werknemers heeft er dagelijks mee te maken en zit daarom ziek thuis.

 

Het is Henriëtte's missie om door middel van lezingen haar publiek mee te nemen in de omslag van ongewenst gedrag naar gewenst gedrag op de werkvloer. Haar lezing is informerend, reflecterend en geeft zeker inspiratie tot het creëren van een stimulerende en veilige werkomgeving. En daardoor een brug te bouwen naar meer transparante, veilige en gezonde organisaties. 

 

De lezing is door haar eigen ervaring bevlogen, interactief en inspirerend die bij de aanwezigen ook een zelfrelecterende werking heeft.

 

Ondersteunend aan de lezing is haar boek: Julia's Slangenkuil, een waargebeurd verhaal over de impact van giftig management  (Uitgeverij Gopher)

Recensie van Bram Abels:
"Complimenten en grote waardring voor jouw verhaal. Ik heb het boek gelezen en was benieuwd naar jouw presentatie. Het heel goede vind ik dat jij een combinatie maakt tussen de belangrijke momenten en punten over wat jou is overkomen en met name aangedaan en daarnaast hoe het anders kan en dus een perspectief. Ik vond het heel krachtig omdat het een persoonlijk verhaal is en niet zomaar een lijstje wat anders kan of moet. Klaag verhalen hoe beroerd managers zijn of kunnen zijn er voldoende.
Jij hebt de innerlijke kracht om betekenis te hebben voor anderen."